Skiën en
Snowboarden

Lessen volgen op de indoor rollerbaan bij SkiRun is de perfecte voorbereiding op uw wintersport. De individuele begeleiding van onze gediplomeerde leraren en de intensieve lessen zorgen samen voor een snel en veilig resultaat.

Hoe ziet een les er uit?

De lessen die wij geven gaan op afspraak en duren één uur. De lessen zijn standaard met maximaal 6 personen, er staan steeds (max.) 3 personen boven elkaar op de skibaan en wordt er gewisseld om de 7 à 9 min. De lessen worden ingedeeld naar ieders niveau (op de indoor skibaan).

 Hoe eerder u uw cursus afspreekt, hoe meer keuze u heeft in lesdagen en lestijden!

Wat is een indoor rollerbaan?

Bij ons krijgt u les op een zogenoemde “eindeloze” piste, voorzien van een kunststof toplaag met goede sneeuweigenschappen. Doordat de “piste” onder u door beweegt, kunt u eindeloos afdalen en veel meters trainen. De leraar bevindt zich voortdurend enkele meters van u vandaan, zodat hij elke beweging van u kan volgen en indien nodig kan corrigeren.
U kunt ook uw eigen bewegingen volgen in de spiegel. Wij creëren hiermee de meest ideale lessituatie. 
Kortom: een “eindeloze” wintersportvoorbereiding voor iedereen!

De mogelijkheden die wij bieden:

  • Skiles en Snowboardles voor jong en oud
  • Beginners kunnen snel en veilig de beginselen onder de knie te krijgen
  • Gevorderden kunnen hun techniek verbeteren en tegelijkertijd aan hun conditie werken
  • Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met het skiën (vanaf 3,5 jaar) en snowboarden (vanaf 8-9 jaar)

Uw eerste les

Het is raadzaam om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de lessen. Een trainingsbroek, t-shirt en sweater zijn prima. Ben je in het bezit van eigen ski- of snowboardschoenen en helm, neem deze dan gerust mee.

Kom je voor het eerst? Wees dan 15 minuten vóór aanvang van de les aanwezig om uitgebreid je ski- of snowboardschoenen aan te kunnen meten en eventueel de betaling in orde te maken.

Opbouw van
de lessen

Het skiën en snowboarden op een indoorbaan wordt door de meeste cursisten als moeilijker ervaren dan in de sneeuw, dit komt omdat we in de sneeuw best wel eens een foutje kunnen maken zonder daar voor afgestraft te worden.

Techniek
Op een indoorbaan dient de techniek echter op de juiste manier uitgevoerd te worden. Dit is dan ook meteen onze kracht. Nergens in nederland zul je de techniek zo goed kunnen aanleren als op een indoorbaan. Daarom zal iedereen eerst even moeten wennen aan de baan. Vaak duurt dit maar even en zijn de oefeningen en bewegingen gelijk aan de sneeuw. De basistechniek van het snowboarden is lastiger dan bij het skiën, daarom adviseren wij de snowboarders (bij een eerste sneeuwervaring) ook meer lessen aan.  De baansnelheid en de hellingshoek van de baan kunnen aanpast worden aan het niveau. 

Als je over een goede techniek beschikt dan zal je op de baan ook snel (grof)parallel kunnen skiën. Zelfs bij de betere skiërs zijn de techniek, vaardigheid en conditie absoluut te verbeteren.

Veiligheid
Beginners starten bij SkiRun hun eerste les altijd aan de balk. Voor de steun balans en gewenning aan de baan en materiaal. Het kan zijn dat iemand wel eens onderuit gaat. Indien onze cursist dreigt te vallen wordt de baan onmiddellijk stilgezet met behulp van de stop-knop op de afstandbediening. Door het inzicht van de leraren is dit bijna iedere keer goed op te merken. En wees eerlijk, je leert het met vallen en opstaan.