Skiën en
Snowboarden

Lessen volgen op de indoor rollerbaan bij SkiRun is de perfecte voorbereiding op uw wintersport. De individuele begeleiding van onze gediplomeerde leraren en de intensieve lessen zorgen samen voor een snel en veilig resultaat.

Hoe ziet een les er uit?

De lessen die wij geven gaan op afspraak en duren één uur. De lessen zijn standaard met maximaal 6 personen, er staan steeds (max.) 3 personen boven elkaar op de skibaan en wordt er gewisseld om de 7 à 9 min. De lessen worden ingedeeld naar ieders niveau (op de indoor skibaan).

 Hoe eerder u uw cursus afspreekt, hoe meer keuze u heeft in lesdagen en lestijden!

Wat is een indoor rollerbaan?

Bij ons krijgt u les op een zogenoemde “eindeloze” piste, voorzien van een kunststof toplaag met goede sneeuweigenschappen. Doordat de “piste” onder u door beweegt, kunt u eindeloos afdalen en veel meters trainen. De leraar bevindt zich voortdurend enkele meters van u vandaan, zodat hij elke beweging van u kan volgen en indien nodig kan corrigeren.
U kunt ook uw eigen bewegingen volgen in de spiegel. Wij creëren hiermee de meest ideale lessituatie. 
Kortom: een “eindeloze” wintersportvoorbereiding voor iedereen!

De mogelijkheden die wij bieden:

  • Skiles en Snowboardles voor jong en oud
  • Beginners kunnen snel en veilig de beginselen onder de knie te krijgen
  • Gevorderden kunnen hun techniek verbeteren en tegelijkertijd aan hun conditie werken
  • Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met het skiën (vanaf 3,5 jaar) en snowboarden (vanaf 8-9 jaar)

Uw eerste les

Het is raadzaam om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de lessen. Een trainingsbroek, t-shirt en sweater zijn prima. Ben je in het bezit van eigen ski- of snowboardschoenen en helm, neem deze dan gerust mee.

Kom je voor het eerst? Wees dan 15 minuten vóór aanvang van de les aanwezig om uitgebreid je ski- of snowboardschoenen aan te kunnen meten en eventueel de betaling in orde te maken.

Opbouw van
de lessen

Het skiën en snowboarden op een indoorbaan wordt door de meeste cursisten als moeilijker ervaren dan in de sneeuw, dit komt omdat we in de sneeuw best wel eens een foutje kunnen maken zonder daar voor afgestraft te worden.

Techniek
Op een indoorbaan dient de techniek echter op de juiste manier uitgevoerd te worden. Dit is dan ook meteen onze kracht. Nergens in nederland zul je de techniek zo goed kunnen aanleren als op een indoorbaan. Daarom zal iedereen eerst even moeten wennen aan de baan. Vaak duurt dit maar even en zijn de oefeningen en bewegingen gelijk aan de sneeuw. De basistechniek van het snowboarden is lastiger dan bij het skiën, daarom adviseren wij de snowboarders (bij een eerste sneeuwervaring) ook meer lessen aan.  De baansnelheid en de hellingshoek van de baan kunnen aanpast worden aan het niveau. 

Als je over een goede techniek beschikt dan zal je op de baan ook snel (grof)parallel kunnen skiën. Zelfs bij de betere skiërs zijn de techniek, vaardigheid en conditie absoluut te verbeteren.

Veiligheid
Beginners starten bij SkiRun hun eerste les altijd aan de balk. Voor de steun balans en gewenning aan de baan en materiaal. Het kan zijn dat iemand wel eens onderuit gaat. Indien onze cursist dreigt te vallen wordt de baan onmiddellijk stilgezet met behulp van de stop-knop op de afstandbediening. Door het inzicht van de leraren is dit bijna iedere keer goed op te merken. En wees eerlijk, je leert het met vallen en opstaan.

Kinderen
Sinds seizoen 2018-2019 beschikt SkiRun over een vaste kinderskihelling die gericht is op het aanleren van de eerste beginselen van het skiën en snowboarden aan kinderen. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met het materiaal en de methodiek. Denkt u aan de eerste stappen zoals remmen, glijden, opstaan, vallen en een beginnende bocht. Maar het plezier zal voorop staan!

Peuterlessen:                                 € 45,- per kind
Voor de allerkleinste kinderen geven wij een cursus van 4 lessen van 50 minuten, helemaal afgestemd op de beleving van kinderen van ongeveer 3,5 jaar.

Kinderlessen skiën 4-5 jaar:          € 114,- per kind
Voor kinderen van 4 & 5 jaar bieden wij een cursus aan van 6 lessen, waarbij er 3 lessen plaats vinden op de vaste helling en 3 lessen gegeven worden op de indoorrollerbaan.
Indien uw kind al eerder minimaal 5 skilessen gehad heeft op een indoor rollerbaan, geeft u dit dan bij boeking aan want dan gelden er andere mogelijkheden.

Kinderlessen skiën 6 jaar:
Kinderen van 6 jaar die nog niet eerder geskied hebben worden ingedeeld bij de cursus waarbij de eerste drie lessen op de vaste kinderhelling gegeven wordt. Heeft uw kind al wel een volwaardig week sneeuwervaring achter de rug dan wordt uw kind direct ingedeeld bij de cursus van 6 of 10 lessen die volledig op de rollerbaan plaats zal vinden.

Kinderen vanaf 7 jaar worden direct ingedeeld op de indoorrollerbaan.

Diploma’s
Voor alle kinderen tot 12 jaar houden wij de vorderingen bij aan de hand van kinderdiploma’s.

Snowboarden
Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen bij ons komen snowboarden. Deze sport wordt bij kinderen steeds populairder omdat het snowboard zich goed leent voor sprongen en tricks.
Bij de cursus snowboarden van 6 of 10 lessen aan kinderen van 8, 9 , 10 en 11 jaar zonder sneeuwervaring vinden de eerste twee lessen  altijd plaats op de vaste helling. In deze eerste twee lessen worden de kinderen geleerd hoe ze hun schoenen en snowboard moeten aantrekken, hoe de binding werkt en hoe deze versteld kan worden. Ze leren remmen, glijden en worden een stuk behendiger met het snowboard. Na deze twee lessen wordt hun cursus vervolgd op de rolbaan.

Voor alle kinderlessen gelden vaste cursusdata en -tijden, vraagt u hiervoor bij één van onze baliemedewerkers naar de beschikbaarheid. Of kijk op www.skirun.nl naar de data en tijden.