Komend seizoen nieuw bij SkiRun!

TUNE YOUR FEET by bootdoc

 

Met veel genoegen presenteren wij ons nieuwe service: BootDoc Bootfitting!

Zolen van BootDoc zorgen voor een perfect passende schoenzool in iedere situatie. Perfecte pasvorm en minder klachten. Verschillende mensen, sporten en schoenen vereisen verschillende behandelingen. BootDoc heeft voor iedere gebruiker, ieder type voet, elke schoen en alle sporten specifieke inlegzolen. Voor ons staat de skischoen uiteraard centraal, maar de zolen kunnen ook dagelijks gedragen worden in de eigen schoen.

Wij horen met regelmaat dat onze klanten last hebben van hun voeten tijdens het skiën en zo raar is dat natuurlijk ook niet: de voeten moeten zich maar aanpassen aan dat harde “plastic”.

De zolen zorgen voor
een perfecte pasvorm
voor iedere voet!

Er zijn tal van oorzaken te bedenken die ongemakken kunnen veroorzaken; niet goed aangemeten skischoenen, andere stand van de voeten of bepaalde knobbels aan de voeten.

Wij zijn dus erg blij dat wij nu voor een groot aantal problemen een oplossing kunnen bieden! De zolen van BootDoc kunnen diverse klachten verhelpen, maar de zolen zorgen ook voor minder blessures en met de zolen hebben we een betere overdracht naar de ski’s.

Vaak drukken de skischoenen de voetholte naar beneden, waardoor de bloedvaten worden dichtgedrukt en er een slechte doorbloeding optreedt. Hierdoor krijgen we snel last hebt van tintelende of koude voeten. Een ondersteunende zool voor de voetholte zorgt juist voor een optimale doorbloeding, de voet voelt ontspannen en comfortabel aan waardoor ze niet meer gaan tintelen en op temperatuur blijven. Dit is zomaar een voorbeeld die wij dus nu goed kunnen verhelpen.

Samen bekijken we uiteraard wat de klachten precies zijn, maar we kijken ook naar de eigen skischoen en de zool die in de skischoen zit. Door middel van het maken van een blauwdruk van de voet op de FeetView, kunnen we goed zien wat de vorm van de voeten is en aangeven welke zool er het beste ondersteuning zou kunnen bieden.

Prijzen beginnen vanaf € 49,95

Wij hebben de volgende BootDoc zolen in ons assortiment:

BootDoc Comfort

De Comfort zolen zijn er in 3 soorten: High, Mid en Low Arch. Deze standaardzolen kunnen direct na het maken van de blauwdruk met de FeetView in de skischoen worden geplaatst.

 • In 3 verschillende soorten verkrijgbaar: Low Arch, Mid Arch en High Arch
 • Dus hoofdzakelijk gevormd in de voetboog
 • De vorm in de middenboog is gebaseerd op de BootDoc Power
 • Heeft een groot dempings-element in de voorvoet
 • Anatomische demping in de hiel
 • Verbeterde hiel cup
 • Het hele jaar door te gebruiken

BootDoc Power

De Power zool geeft nog meer versteviging in de voetholte en de hiel dan de Comfort zool. Deze zool heeft een voorgevormde voetboog en hiel, waardoor deze na de voetmeting ook direct in de skischoen kan worden geplaatst. Deze zool kan ook worden verwarmd waardoor hij, indien nodig, nog iets kan worden aangepast.

 • Voorgevormde zool in de voetboog en de hiel, die door verwarming nog meer aangepast kan worden
 • Geeft maximale stabiliteit en ondersteuning
 • Optimale overdracht van energie, dankzij het dunne ontwerp van de zool
 • Heeft een “slide-in” zone, zodat je gemakkelijker in je skischoen komt
 • Het hele jaar door te gebruiken

BootDoc 3D Power

De Power 3D is een platte zool die door “verwarming” helemaal wordt gevormd naar de voet van de klant. De zool zorgt voor een maximale overdracht van kracht en blijft flexibel in de voorvoet.

 • Een platte zool die door “verwarming” helemaal gevormd wordt naar de voet van de klant
 • Het hele jaar door te gebruiken dankzij een Flex-Cambrelle basislaag
 • Een 1.0 mm midden en achter stabilisator die zorgt voor maximale overdracht van kracht, flexibel in de voorvoet
 • Perfecte zool met een dun volume, voor een perfecte pasvorm

Compressie-skisok

 

Naast het hebben van goede skischoenen met goede zolen, zijn skisokken ook een belangrijk onderdeel van de ski-ervaring. Skisokken zijn er in diverse prijsklassen en daarmee ook in diverse kwaliteiten. Zeker de goedkopere skisokken zijn van mindere kwaliteit, vaak bestaan deze voornamelijk uit katoen en/of polyester. Deze bestanddelen absorberen geen vocht waardoor de sok vochtig wordt en de voeten koud. Vaak sluiten de sokken ook minder goed aan en zorgt dat voor meer schuring en ribbels, waardoor er ook meer irritatie ontstaat.

De compressieskisok van BootDoc zorgt voor een goede doorbloeding en absorbeert vocht, waardoor je minder last hebt van koude en vermoeide voeten en benen!

Als de skisokken ’s avonds worden gewassen dan zijn ze de volgende ochtend weer klaar voor gebruik!

Soms is een zooltje alleen niet voldoende, als je bijvoorbeeld een vergroeiing hebt aan de voet. De  Hallus Valgus (knobbel bij je grote teen) is daar een goed voorbeeld van. In dit geval is ook een aanpassing aan je buitenschoen nodig, anders blijf je pijn in je voet houden. De binnenschoen kan eventueel ook aan de knobbelkant een beetje worden uitgehold. Deze aanpassingen werden al door SkiRun gedaan afgelopen seizoenen, maar door aangeschaft materiaal is er nú nog meer mogelijk!

Bij de meeste skischoenen van deze tijd, zijn de materialen van de buitenschoen te verwarmen zodat ze iets te vervormen zijn. Daar is een speciale oven voor aanwezig.

Het aanmeten en bakken van de zolen gaat allemaal op afspraak, hiervoor kunt u contact met ons opnemen per mail (balie@skirun.nl) of telefonisch 072-5745729. Of maak bij ons aan de balie een afspraak.

Wij geven met regelmaat informatieavonden bij SkiRun over onze producten van BootDoc, via onze kalender kunt u zien wanneer. Zien we u ook op een van de avonden?