Algemene info

Skiën en snowboarden

Lessen volgen op de indoor rollerbaan bij SkiRun is de perfecte voorbereiding op uw wintersport. De individuele begeleiding van onze gediplomeerde leraren en de intensieve lessen zorgen samen voor een snel en veilig resultaat.

Hoe ziet een les er uit?

De lessen die wij geven gaan op afspraak en duren één uur. De lessen zijn standaard met maximaal 6 personen. Er staan vervolgens 3 personen tegelijk op de skibaan en wordt er gewisseld na een kleine 10 minuten.

De lessen worden ingedeeld naar ieders niveau (op de indoor skibaan).

 Hoe eerder u uw cursus afspreekt, hoe meer keuze u heeft in lesdagen en lestijden!

De eerste les

Wees a.u.b. minimaal 15 minuten vóór aanvang van de les aanwezig om je ski- of snowboardschoenen aan te laten meten en eventueel de betaling in orde te maken.

Ons advies is om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de lessen. Een trainingsbroek, t-shirt en sweater zijn prima.

Ben je in het bezit van eigen ski- of snowboardschoenen en/of helm, neem deze dan gerust mee.

Wat is het precies?

Het is een zogenoemde “eindeloze” piste die onder je doorrolt. De witte mat waarop je skiet is een tapijt van kunststof materiaal met goede sneeuweigenschappen. Doordat de “piste” onder je door beweegt, kun je eindeloos afdalen en veel meters trainen. De leraar bevindt zich voortdurend enkele meters van je vandaan, zodat hij elke beweging kan volgen en waar nodig kan corrigeren.
 Je kan ook je eigen bewegingen volgen in de grote spiegel aan de voorkant.

Ook is er één vaste balk aan het begin van de baan. Deze is in hoogte verstelbaar zodat klein én groot met een veilig gevoel kan starten. Daarnaast zijn er nog twee extra balken welke ingezet worden in het midden en aan de bovenkant van de baan. Dit gebeurt meestal tijdens de snowboard lessen.

Waarom op een indoorbaan?

Op een indoorbaan dient de techniek echter op de juiste manier uitgevoerd te worden. Dit is dan ook meteen onze kracht. Nergens in Nederland zul je de techniek zo goed kunnen aanleren als op een indoorbaan. Daarom zal iedereen eerst even moeten wennen aan de baan. Vaak duurt dit maar even en zijn de oefeningen en bewegingen gelijk aan de sneeuw. De basistechniek van het snowboarden is lastiger dan bij het skiën, daarom adviseren wij de snowboarders (bij een eerste sneeuwervaring) ook meer lessen aan.  De baansnelheid en de hellingshoek van de baan kunnen aanpast worden aan het niveau. 

Als je over een goede techniek beschikt dan zal je op de baan ook snel (grof)parallel kunnen skiën. Zelfs bij de betere skiërs zijn de techniek, vaardigheid en conditie absoluut te verbeteren.

Voorkom blessures

Beginners starten bij SkiRun hun eerste les altijd aan de balk. Voor de steun balans en gewenning aan de baan en materiaal. Het kan zijn dat iemand wel eens onderuit gaat. Indien onze cursist dreigt te vallen wordt de baan onmiddellijk stilgezet met behulp van de stop-knop op de afstandbediening. Door het inzicht van de leraren is dit bijna iedere keer goed op te merken. En wees eerlijk, je leert het met vallen en opstaan.

volgende: skiën